Menu
Your Cart

Politica de anulare si Retur

Politica de anulare si retur si Formularul pentru Retururi / Regulament privind serviciul de retur gratuit

1.1 Dreptul de anulare a comenzii

Aveti dreptul de a anula comanda , îndeplinind conditiile de mai jos:

1 . Dacă nu este finalizata comanda on-line ( checkout) , puteți anula procesul apăsând butonul înapoi de pe browser-ul dumneavoastră .

2. În cazul în care ați finalizat comanda on-line ( checkout ) si ati primit mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs., puteti anula comanda urmand indicatiile aflate in subsolul mesajului generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.

Comanda va fi anulata numai daca ati transmis mesajul de anulare in termen de 2 ore de la primirea mesajul generat automat pentru confirmarea comenzii dvs.

1.2. Retururi / modificări

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Aveți dreptul de a returna întreaga comanda sau o parte a acesteia în termen de 14 zile calendaristice de la data la care ați primit-o, fără a fi obligați să ne spuneti motivul pentru care doriți să returnați produsele. În acest caz, plătiti doar costurile de transport pentru returnarea produselor.

Dacă motivul returului consta in vicii ale produsului (produs neconform) sau erori de livrare (produsul comandat nu s-a livrat in cantitatea, marimea sau culoarea comandate sau a fost livrat alt produs decat tipul comandat, etc.) costurile de transport pentru retur vor fi suportate de MECANO VALMAR SRL

Taxa de transport pentru retur va fi suportata de catre dvs.

În cazul în care produsul se returnează personal, trebuie va asigurati ca returul dvs va ajunge la sediul MECANO VALMAR SRL mentionat in pagina de contact in maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Retururile ce depasesc acest termen vor fi refuzate. 

Pentru a vă exercita dreptul de retur, trebuie să completați și să trimiteți formularul de retur.(acesta se gaseste pe site si are denumirea "formular de retur". Este responsabilitatea dumneavoastră să expediati produsul în aceeasi stare în care l-ați primit, fară a fi scos eticheta produsului. În plus, trebuie să includeti in colet o copie a facturii împreună cu formularul de retur completat integral. Nerespectarea acestor condiții duce la respingerea cererii de retur de catre MECANO VALMAR SRL.

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu gratuit oferit clientilor MECANO VALMAR SRL, societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul in Bucuresti / Ilfov, Str. Zorilor Nr.1B, Bragadiru, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/9569/2003, numar de inregistrare fiscala RO15585523.

Prin acest serviciu, clientii MECANO VALMAR SRL pot returna gratuit in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate din magazinele din reteaua de shop uri online proprii si de pe www.utilmarket.ro , conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament de Retur.

Acest serviciu nu afecteaza dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru contractele incheiate la distanta sau contractele incheiate in afara spatiilor comerciale MECANO VALMAR SRL.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.

Clientii MECANO VALMAR SRL. sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu gratuit.

Acestia pot fi persoane fizice sau care au achizitionat produse din reteaua de magazine MECANO VALMAR SRL sau de pe www.utilmarket.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal 

Pentru imbunatatirea continua a serviciilor oferite va rugam sa ne trimiteti feedback la adresa office@utilmarket.ro.

Dacă doriti schimbarea produsului , aveti urmatoarele optiuni:

 • să respectați politica și procedura de retur detaliată mai sus și să efectuati o noua comandă.

 • sa returnati produsele direct la sediul MECANO VALMAR SRL din Romania și să achizitionați alte produse din magazinele noastre.

Cum puteti returna produsele achizitionate de la MECANO VALMAR SRL?

Produsele cumparate din magazinele din reteaua MECANO VALMAR SRL sau de pe www.utilmarket.ro pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice:

 • in sediul MECANO VALMAR SRL, cumparatorul predand personal produsul unui reprezentant MECANO VALMAR SRL,

 • prin completarea Formularului de Retur afisat pe site la sectiunea Suport Clienti accesibil din contul de utilizator al site-ului https://www.utilmarket.ro/Formular-de-Retur in cont "Cereri returnare" sau

 • declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail sau fax).

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:

 • de la data cumpararii produsului in cazul in care acesta a fost achizitionat in magazin;

 • de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.utilmarket.ro ; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:

Produsul trebuie să fie în ambalajul original și în aceeasi stare în care l-a primit, împreună cu factura fiscala și etichetele produselor.

Produsul trebuie să fie însoțit de Formularul de retur completat integral.

 • Toate produsele returnate vor fi verificare din punct de vedere al calitatii si al respectarii condtiilor de returnare de mai sus.

 • Recomandarea noastra este sa verificati cu atentie fiecare produs dupa primirea comenzii dvs., starea și ambalajul acestuia, astfel incat sa ne puteti semnala in timp util eventualele neconformitati .

 • MECANO VALMAR SRL isi rezerva dreptul de a refuza returul respectiv, daca in urma propriilor verificari , returul respectiv nu respecta conditiile de returnare mentionate in prezenta sectiune si in Politica de anulare si retur.

 • Restituirea valorii produselor returnate

 • Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;

 • Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Produse care nu sunt acceptate la retur

 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare (ex.: rezerve de periute dinti, casti in ear);

 • inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

 • produse de ingrijire personala care au fost desigilate si utilizate (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate ingrijire corporala, periute de dinti, irigatoare bucale, perii rotative, termometre);

 • produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

 • software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, etc.), jocuri desigilate;

 • cartuse desigilate, tonere care sunt prezentate desigilate pentru retur;

 • imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;

 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;

 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;

 • folii de protectie pentru ecrane (telefoane, tablete, eBook readere, laptop etc.) care au fost deja utilizate;

 • produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;

 • acumulatorii, becurile obisnuite, becurile cu halogen (scoase din cutia originala);

 • In cazul pachetelor ce contin console cu jocuri, se va accepta returul pachetului doar in situatia in care jocurile sunt sigilate sau codul aferent jocului nu a fost activat. In cazul in care s-au desigilat jocurile sau codul activat, din valoarea pachetului se va scadea valoarea acestora;

 • daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau dezambalat;

 • in cazul mai multor produse achizitionate printr-un credit, nu se va putea face returul unui singur produs, ci doar un retur integral, al tuturor produselor.

 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

Produse care sunt acceptate la retur in anumite conditii:

 • sunt acceptate produsele care fac parte din categoria Comunicatii – IT (telefoane, tablete, laptopuri) cu conditia ca accesul la acesta nu trebuie sa fie limitat prin parole, coduri de acces sau mijloace biometrice de autentificare (scanare amprenta/iris,etc.); sa nu aiba conturi active sau setari personalizate; sa nu contina date cu caracter personal - clientul garanteaza ca dispozitivul mobil a fost predat reprezentantilor MECANO VALMAR SRL fara informatii personale sau date cu caracter personal. MECANO VALMAR SRL nu este responsabil pentru datele cu caracter personal stocate pe dispozitivul mobil predat, responsabilitatea stergerii tuturor datelor cu caracter personal apartine cumparatorului inainte de a returna produsul;

 • electrocasnice mici care au fost utilizate si sunt aduse curatate pentru retur (aspiratoare, roboti bucatarie, mixere, masini de tocat, aparate de gatit, blendere, storcatoare fructe, fiare si statii de calcat, aparate de cafea);

 • electrocasnicele mari care au fost utilizate si sunt aduse curatate pentru retur (aparate frigorifice, aparate de gatit, masini de spalat, uscatoare rufe, hote);

 • utilajele

 Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza MECANO VALMAR SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur disponibil pe site sau poate returna produsul personal in oricare magazin MECANO VALMAR SRL.

Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur de pe site, in termen de maxim 1 ora de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va returna prin transfer in cont bancar, atunci cand clientul a platit prin ordin de plata, prin iTransfer sau in numerar, intr-unul dintre magazinele MECANO VALMAR SRL, la alegerea clientului.

Pentru produsele returnate in magazin sunt necesari urmatorii pasi:

Clientul preda produsul in magazin cu toate componentele, accesoriile, inclusiv manuale si certificate de garantie, obligatoriu insotit de factura/ bon fiscal si de dovada platii, in baza unui proces verbal de predare primire.

MECANO VALMAR SRL va face o evaluare a starii produsului, inclusiv in ceea ce priveste componentele si accesoriile acestuia. Evaluarea produsului predat in magazin se va face pe loc de catre asistentul de vanzari.

MECANO VALMAR SRL va emite o factura de stornare cu valoarea rezultata in urma evaluarii si va rambursa clientului suma respectiva de bani, inclusiv costurile initiale ale livrarii daca au fost suportate de cumparator.

Suma aferenta returului, care figureaza in factura fiscala de stornare, ii va fi rambursata clientului prin aceeasi metoda de plata. In cazul in care clientul a achitat numerar sau cu bonuri cadou, suma ii va fi rambursata in numerar, atunci cand returul se face in magazin, in limita plafonului maximal stabilit prin lege, 10.000 lei in cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 lei in cazul persoanelor juridice (masuri pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar” din Legea nr.70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata).

In cazul in care plata comenzii s-a facut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeasi metoda de plata in cel mult 3 zile de la data la care MECANO VALMAR SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care MECANO VALMAR SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

In situatia returului in magazin, daca clientului opteaza pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vanzare, clientului i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs (sau, dupa caz, va achita diferenta de bani). In cazul unui retur in magazin cu o valoare ce depaseste plafonul maximal pentru platile in numerar, plata se va face tot prin transfer bancar.

In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

In cazul returului efectuat in magazin, suma aferenta acestuia va fi restituita pe loc, in limita plafonului maximal al platilor in numerar si in limita numerarului disponibil in casierie in ziua returului. 

Termenul se poate prelungi in cazul lipsei de lichiditati, caz in care cumparatorul va fi informat si, cu acordul acestuia, se va stabili o noua data de rambursare a sumei aferenta returului. 

Exceptie fac restituirile prin virament bancar, caz in care se va face in cel mult 3 zile de la data la care MECANO VALMAR SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care MECANO VALMAR SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Rambursarea sumelor pentru returul online se va face in cel mult 3 zile de la data la care MECANO VALMAR SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care MECANO VALMAR SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, MECANO VALMAR SRL va prelungi termenul in mod corespunzator.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii MECANO VALMAR SRL vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

MECANO VALMAR SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.

Util Market foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform Termenilor și Condițiilor in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR): Politica de Cookie si Politica de Confidentialitate